Cum ajungem?

Exista mai multe modalitati de a ajunge in Neptun: cu trenul, cu masina personala sau cu autocarul.

Cu trenul


Cum ajungi acolo?

Pe soseaua de iesire din Olimp, care pleaca din fata hotelului Amfiteatru, dupa ce se trece calea ferata, dupa vreo 500 de metri, in mijlocul padurii, se face o sosea ingusta in dreapta care duce cale de vreo 2-3 km pana langa restaurant. Atentie, puteti rata restaurantul, deoarece acesta este ascuns dupa rambleul caii ferate. Aici veti parca masina pe marginea drumului, in lipsa unei parcari, dar fiti fara grija deoarece zona nu e circulata. Veti traversa pe jos calea ferata si mare atentie la trenurile de Mangalia. Oricum, la plecare, cand vinul incepe sa-si faca efectul, chiar nea Costica – seful, te face atent in privinta trenului.

Cu masina


Parerea mea sincera este ca nu e prea cunoscut, deoarece este asezat departe de statiune si destul de retras fata de sosea. Noi am mers prima data la recomandarea unor prieteni, cu toate ca vazusem un baner de reclama pe sosea. Este asezat chiar pe plaja si ai parte de un cadru traditional pescaresc si, in asteptarea comenzii, de o priveliste minunata asupra marii si poate chiar de o scurta plimbare cu picioarele goale prin apa. Nu exista excusivisme, favoritisme, pretentii vestimentare (probabil nu veti merge in costum de baie), nu sunt manele si nici "lume proasta". Personalul, in frunte cu Nea Costica, este foarte amabil si se misca foarte bine.

Cu microbuzele


Bineinteles, preparatele pescaresti domina meniul, dar puteti comanda si altceva, dar parca e pacat sa fii aici si sa nu mananci peste. Totul este foarte bine preparat si foarte proaspat, fiind pescuit in aceeasi zi de pescarii de la cherhanaua din zona (cel putin asa spune nea Costica si tind sa-l cred). Varietatea este foarte mare si va recomand sa incercati mai multe chestii, pe care nu prea aveti ocazia sa le comandati in alte parti (totul este sa fi fost pescuite si sa se afle in bucatarie). Ca fel de mancare, o sa recomand in mod cu totul special borsul pescaresc, cu adaos dupa gust de specialitatea casei, numita “genocid” – un gen de saramura/mujdei/amestec de verdeturi, ardei iute, usturoi, piper si alte condimente la fel de puternice (o lingura de genocid, luata pe stomacul gol, sigur v-ar face o gaura cat cea din stratul de ozon). Borsul, astfel condimentat, este demential si iti vine sa mananci pana crapi, mai ales ca nu se serveste la portie, ci intr-un mare castron in centrul mesei. Atentie, nu exagerati cu borsul, ca sa va puteti desfata si cu diverse alte bunatati. Incercati orice, totul este delicios! Portiile sunt mai mult decat generoase, cat sa indestuleze un hamal din port dupa o zi de descarcat vapoare. Daca nu sunteti pretentiosi cu mirosurile de dupa, cereti mult mujdei.
Neptun - Olimp, Constanţa, România
© Toate drepturile rezervate 2011-2012 Neptun-Olimp Resort
Contact Design & development REQUEST dot RO